Wild Sling fylder teamkontoen med grin og point. Med en stor tremandsslynge skal I sende vandballoner afsted med største præcision. Slyngen rækker op til 100 meter, men teamet står klar til at gribe på 50 meter. Grib så mange balloner som muligt.

 

Det er verdens bedste øvelse

Fordi den skaber bevægelse i alle og viser deltagernes forskellige kompetencer i et nyt perspektiv. Det er en øvelse, som motiverer samtlige teammedlemmer til at deltage. Konkurrenceelementet gør, at deltagerne glemmer sig selv for en stund og viser sit sande jeg, når de springer efter vandballonerne og glemmer at de risikerer at blive gennemblødte. Det er en øvelse som altid får smilet frem og samarbejdet igang. Strategi og rollefordeling er vigtig. Tydelig kommunikation over afstand er essentiel, ligesom evnen til at revurdere og justere sine handlinger er nødvendige. Der skal råbes, løbes og ydes en indsats fra alle teammedlemmer, for at vinde øvelsen. Sjov, intensitet, konkurrence, samarbejde, kommunikation, fysisk aktivitet, motorik.

 

Opgaven

Teamet skal gribe så mange vandballoner som muligt affyret af holdkammeraterne 50 meter væk.

 

Regler

Teamet skal dele sig, så nogen er ansvarlige for at styre slyngen og andre er ansvarlige for at gribe vandballonerne. Der skal være 3 personer til at styre slyngen og 2 personer til at gribe vandballonerne. Slyngen må kun opereres i affyringszonen bag markeringen. Vandballonerne skal gribes i målzonen mellem markeringerne 50-60 meter væk fra affyringszonen. Teamet får 5 minutter til at øve sig på at fylde/affyre/gribe, hvorefter konkurrencen går igang og der er åben for affyring i 15 minutter. Holdet med flest grebne vandballoner vinder. Vandballonerne skal gribes i det røde tæppe og må ikke gå i stykker eller ramme jorden. Vandballonerne skal være grebet i målzonen, og griberne må kun forlade området når de løber tilbage til affyringszonen med balloner som ikke er gået i stykker, eller hvis de skal skifte med et holdmedlem. Vanballonerne skal svæve hele vejen ind i målzonen og må altså ikke hoppe derind. Det er ikke under nogen omstændigheder tilladt at skyde efter hinanden med slyngerne. Der er store kræfter involveret, og det kan gøre stor skade at blive ramt direkte af en vandballon. Sørg for at få en god bue på skuddet, hvilket også gør det lettere at gribe.

 

Udstyr

Hvert team modtager:
– 1 rødt tæppe til at gribe vandballonerne
– 1 slynge
– 2 vanddunke
– 1 spand med vand
– et antal vandballoner

 

Opsætning

Du markerer banen med affyringszone og mål-/gribezone 50-60 meter væk fra affyringszonen. Sørg for at der er åben plads omkring øvelsen og at der ikke er noget i nærheden som kan gå i stykker eller forstyrret af at der kommer vildfarne vandballoner. Brug CoastZone markeringsbånd eller minestrimmel til at markere banen og stram markeringen op vha. søm eller pløkker i metalringene. Pas på at deltagerne ikke kan falde over genstande i området eller markeringsbåndet. Læg det røde tæppe på jorden på den tilladte side af markeringsbåndet i affyringszonen. Placer de to dunke på den ene side af tæppet og slyngen på den anden side. Hvis det ikke blæser, kan du lægge vandballoner oven på tæppet. Ellers pak dem ind i tæppet så deltagerne kun skal folde åbent en gang for at finde ballonerne. Du kan også vente med at dele balloner ud til efter introduktionen. Hav en spand med vand klar til hvert team i nærheden af deres område så de kan gå igang med at fylde sine vanddunke.

 

Rollen som instruktør

Instruktøren skal holde øje med at deltagerne griber vandballonerne korrekt og notere point når hvert team giver udtryk for en grebet vandballon. Instruktøren sørger for at deltagerne holder humøret højt – også i regnvejr – og hjælper med at guide til den gode affyring og at deltagerne udøver øvelsen korrekt.

 

Sikkerhed

Vær meget opmærksom på genstande der kan stå i vejen for deltagernes løbebane. Er der fx borde og bænke i nærheden eller holder der biler? Vurder sikkerhedsaspektet før opsætning og find evt. et andet sted, hvis du ikke er tryg ved placeringen. Skyd aldrig mod andre! Skyd i en høj bue. Hold armen godt ind til brystet hvis du holder slyngen. Du skal ikke stå og flagre med armen. Sørg for at alle deltagere – også griberne – er klar over hvornår der skydes, så de har tid til at reagere.

Erfaringer

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *